Over Asverstrooien

Volgens oud Zeemans ritueel

U wordt ontvangen aan boord van de Amelia in de Beatrixhaven in Yerseke, met koffie en Ship-made appeltaart. We varen een kleine ronde over de Oosterschelde, daarna terug naar de tweede plaat waar jullie een prachtig zicht hebben op Yerseke, of op verzoek een andere plaats op de Oosterschelde waar u of de overledene een herinnering aan heeft. We kunnen ook een tocht maken rond de zandbank bij de Zeelandbrug, en bij laag water even bij de zeehonden kijken die op de zandbank liggen. (Vaartijd 3 uur)

Bij de gekozen locatie wordt het schip stilgelegd, met de kop op de wind en de voortstuwingsmotoren gaan stil. De as wordt vanaf het achterdek verstrooid, via de stortkoker in het water gebracht, of in een oplosbare urn te water gelaten vanaf het zwemplateau. Door de bemanning wordt een roos uitgedeeld aan alle aanwezigen.
Er kan gekozen worden voor een witte roos, maar ook rood of andere kleur en zelfs een andere bloem.

asverstrooien

Door elke aanwezige kan de bloem naar keuze op het water worden geworpen als laatste groet.

Tijdens het ritueel kan een moment worden ingelast voor een anekdote, een gedicht of andere gesproken woorden. Tevens kan gekozen worden voor speciale muziek tijdens de vaartocht en/of het ritueel.

Na de verstrooiing kunt u in alle rust en tijd die u wenst, in overdenking, afscheid nemen van de overledene.

U krijgt van de kapitein een certificaat aangeboden met daarop een foto van het schip en de positie waar de plechtigheid heeft plaats gevonden.

We starten de motoren. Het schip draait rechts om de groep rozen en indien gewenst nog een keer.

Met een signaal van de scheepshoorn wordt de plaats verlaten. Als afsluiting wordt een glaasje bubbels geheven.

Wij streven er naar dat u met een gepast gevoel van “het is goed zo” de plaats verlaat. Daarna varen we weer naar de opstapplaats.

overige-bestemming

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden die we u kunnen bieden om de Asverstrooiing op zee aan te passen aan uw persoonlijke wensen, zodat dit voor u een bijzondere ervaring wordt.

over-asvestrooien

Wij zijn Ko en Ella Goud en willen u graag verwelkomen aan boord van de Amelia.

In 2008 is de Amelia in onze handen gekomen en hebben we ons bedrijf Goldies Travel gestart.

We zijn gestart met vaartochten voor families en vrienden en ook de zakelijke markt.

Na enkele jaren hebben we onze dienstverlening gesplitst en hebben nu 2 websites:

varenzeeland

 

Naast dagtochten in het algemeen kwamen we er snel achter dat we een speciale vorm van vaartochten konden uitvoeren. We kregen van gasten de vraag of ze ons schip konden gebruiken voor het asverstrooien op zee. Toen we eenmaal zo’n vaartocht hadden gedaan, hebben we ondervonden dat dit ons een speciaal gevoel gaf. We kunnen tijdens deze tochten op een heel andere manier in dienst staan van onze gasten. Wij, maar ook onze gasten, hebben dat als zeer positief ervaren. Dit hebben ze al vaak aan ons laten weten in de feedback die we kregen tijdens en na de tochten.

Wij hebben het idee echt iets te kunnen bijdragen aan het verwerken van het verlies, tijdens het afscheid op de laatste reis van de overledene. Gewoon door de mensen de mogelijkheid te geven op dat moment te zijn zoals ze zijn, zonder verwachtingen, maar met het gevoel “zo is het goed” ….