Rituelen bij uitstrooien as

Aan te passen naar persoonlijke wensen Geheel verzorgd Verschillende manieren voor uitstrooiing

Wilt u weten welke rituelen u kunt doen bij het uitstrooien van as? Als u kiest voor onze diensten voor het uitstrooien van de as van uw dierbare op zee gaan we met u het gesprek aan om dit laatste vaarwel een waardig vaarwel te maken, waarbij we rekening houden met de wensen van u en de overledene.

Heeft u vragen over de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

asverstrooien

Kies uw eigen rituelen bij het uitstrooien van de as

Het verstrooien van as is een ritueel dat al bijna net zo oud is als de mens. Rivieren, bossen, velden of de zee zijn gebruikelijke plaatsen waar de as wordt uitgestrooid. De as van de helft van de crematies die in Nederland wordt gedaan, wordt uitgestrooid in zee. De zee staat symbool voor vrijheid en oneindigheid. Welke rituelen u ook graag heeft bij het uitstrooien van de as, de ceremonie is uiteraard geheel op maat aan te passen. Vaak wordt er gekozen voor het werpen van een roos (of andere bloem naar keuze) als laatste groet. Wij draaien de muziek die u wilt tijdens de uitvaart op zee. Een van onze rituelen bij het uitstrooien van de as is om met het signaal van onze scheepshoorn de rustplaats te verlaten voordat we terugkeren naar de haven in Yerseke. Het kan uiteraard zo zijn dat u liever andere rituelen heeft bij het uitstrooien van de as. Wij zullen ons best doen om zo goed mogelijk uw wensen tegemoet te komen voor het afscheid op zee.

Stel uw vragen over de mogelijkheden

Voor een waardig en persoonlijk afscheid van uw dierbare op zee neemt u contact met op met Asverstrooien Zeeland in Yerseke, via ons contactformulier of ons telefoonnummer 0113-622324. Zo kunt u bij ons informeren naar de opties voor een uitvaart op zee, waarop wij ons best zullen doen dit voor u te realiseren.