Tarievenlijst

Volgens oud Zeemans ritueel

U wordt ontvangen aan boord van de Amelia in de Beatrixhaven in Yerseke, met koffie en ship made appeltaart. We varen een kleine ronde over de Oosterschelde, daarna terug naar de tweede plaat waar jullie een prachtig zicht hebben op Yerseke, of op verzoek een andere plaats op de Oosterschelde waar u of de overledene een herinnering aan heeft. We kunnen ook een tocht maken rond de zandbank bij de Zeelandbrug, en bij laag water even bij de zeehonden kijken die op de zandbank liggen. (Vaartijd 3 uur)

Bij de gekozen locatie wordt het schip stilgelegd, met de kop op de wind en de voortstuwingsmotoren gaan stil. De as wordt vanaf het achterdek verstrooid, of via de stortkoker in het water gebracht, of in een oplosbare urn te water gelaten vanaf het zwemplateau. Door de bemanning wordt een roos uitgedeeld aan elke aanwezige.

Er kan tijdens het ritueel een moment worden ingelast voor een anekdote, een gedicht of andere gesproken woorden. Tevens kan gekozen worden voor speciale muziek tijdens de vaartocht en/of het ritueel. Na de verstrooiing kan er door elke aanwezige een rode, witte of roze roos of andere bloem naar keuze op het water worden geworpen als laatste groet en kan men in alle rust en tijd die u wenst, in overdenking, afscheid nemen van de overledene.

U krijgt van de kapitein een certificaat aangeboden met de plaats waar de plechtigheid heeft plaats gevonden.

vaartocht-oosterschelde

Vaartocht over de Oosterschelde

Vaartocht over de Oosterschelde van ongeveer 2- 2,5 uur.

Vertrek vanuit de haven van Yerseke op een door u gekozen datum en tijd.

In overleg met u kunnen speciale wensen en de locatie worden besproken en ingevuld.

Tijdens de tocht kunt u gebruik maken van koffie/ thee met ship-made appeltaart, bolus of cake.

Na de as uitstrooiing is het mogelijk om te proosten op het leven ter nagedachtenis van de overledene.

Compleet op basis van 10 personen: € 745,-

Vaartocht naar de Noordzee

Hierbij is het mogelijk de gehele tocht mee te varen. Maar daarnaast kunt u ook onderweg op- en afstappen afhankelijk naar welk deel van de Noordzee u wilt varen, voorbeelden van opstapplaatsen zijn:

Binnenhaven Neeltje Jans, Breskens of Vlissingen.

De vaartocht, zoals beschreven bij de tocht op de Oosterschelde, is gelijk ook van prijs, daarbij komt voor vaaruren € 300,- extra als gasten meevaren.

Indien men onderweg opstapt, wordt voor de vaaruren naar de opstapplaats € 175,- gerekend (max 4 uur per tocht). In dat geval is de tijd van varen met gasten minimaal 2 uur.

vaartocht-noordzee

Heeft u vragen over de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

overige-bestemming

Overige bestemmingen, diensten

Het is ook mogelijk om de as te laten verstrooien zonder dat er familie of vrienden meevaren. Dat kan voor de Zeeuwse kust op zee of op de Oosterschelde.

Tijdens deze vaartocht wordt dan een print gemaakt van de plotter met de positie van de verstrooiing.

Afspraken over aan boord brengen of laten ophalen van de as, worden na de boeking gemaakt. U krijgt een dag tevoren bericht van ons via de mail of WhatsApp wanneer de as aan de zee wordt toevertrouwd. De print wordt samen met het certificaat per post naar u verzonden.

Prijs op aanvraag

Aanpassing op dit ritueel: 
Minder drinken dan in de beschrijving staat kan ook. In bovenstaande voorbeeld is uitgegaan van 10 personen, als bubbels is hier gekozen voor Prosecco, deze is aan te passen naar CAVA, Champagne naar keuze, wijn of bier, of niet alcoholhoudende drankjes.

Voor beide opties is het mogelijk om bij te boeken:
Extra vaaruur € 300,-
Cava ( € 2,- extra t.o.v.) € 6,50 p.p.
Champagne (€ 7,- extra) € 11,50 p.p.
Per fles € 10,- korting
Uitgebreide lunch € 17,50 p.p.
Diner naar keuze v.a. € 25,- p.p.

Bij alle tochten gaan wij uit van de wensen van onze gasten, pas dan wordt een offerte gemaakt. Alle tochten worden op maat gemaakt.

We starten de motoren. Het schip draait rechts om de groep rozen en indien gewenst nog een keer. Met een signaal van de scheepshoorn wordt de plaats verlaten. Als afsluiting wordt een glaasje Prosecco geheven. Wij streven er naar dat u met een gepast gevoel van “het is goed zo” de plaats verlaat. Daarna varen we weer naar de opstapplaats.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden die we u kunnen bieden om de Asverstrooiing op zee aan te passen aan uw persoonlijke wensen, zodat dit voor u een bijzondere ervaring wordt.

asverstrooien