Asverstrooiing op zee

De gedachte om voor altijd in de golven aanwezig te blijven, maakt de zee tot een bijzondere laatste rustplaats.

Vooral het uitstrooien van as in bewegend water wordt doorgaans ervaren als een bijzondere en waardevolle vorm van afscheid nemen. Over de golven speelt ook vaak een speciale relatie van de overledene met de zee een rol.

  • Ceremonie altijd in overleg met de nabestaanden
  • Certificaat van de asvertrooiing
  • Natuurvriendelijke urn voor een zeemansgraf
asverstrooien

Verstrooien op zee

U kunt er voor kiezen om er een ceremonie van te maken waarbij meerdere mensen aanwezig zijn. Het is ook mogelijk dat wij de as voor u verstrooien zonder dat u hierbij aanwezig bent. Er zijn diverse manieren waarop de verstrooiing in zee kan plaatsvinden. Eén daarvan is het zogenaamde zeemansgraf waarbij de as in een (natuurvriendelijke)urn wordt gedaan die na enige tijd zal zinken. Hierbij hoort een korte speciale ceremonie.

Certificaat van de asvertrooiing
Er kan door ons een certificaat worden opgemaakt waarop de datum van de verstrooiing vermeld staat alsmede de exacte positie van de laatste rustplaats. Deze wordt u na afloop overhandigd.

Heeft u vragen, verzoeken of speciale wensen, neem dan gerust contact met ons op. In onderling overleg is veel mogelijk.

Een overzicht van onze ceremonies

oosterschelde-brug

Asverstrooien in de Oosterschelde

U kunt de as van uw dierbare verstrooien in de Oosterschelde, het grootste natuurpark van Nederland. We vertrekken vanaf de Beatrixhaven in Yerseke op een door u gekozen datum en tijd. In overleg met u worden speciale wensen en de locatie ingevuld.

Lees meer informatie

asverstrooien op zee

Asverstrooien op zee

Bij asverstrooien op zee vaart u de gehele tocht vanuit onze haven in Yerseke mee. U kunt er ook voor kiezen om onderweg naar de gekozen locatie aan- of van boord te stappen op een plek naar uw keuze.

Lees meer informatie

Asverstrooiing

Individueel de as verstrooien

U kunt ook zonder familie of vrienden de as verstrooien. Dit kan voor de Zeeuwse kust op zee of op de Oosterschelde.

Lees meer informatie

Hier komt een H3 titel

Nunc gravida imperdiet tortor non interdum. Morbi urna felis, fringilla sed scelerisque ac, pharetra eget nulla. Suspendisse et ante ac sem dignissim congue. Sed lorem tortor, vulputate ac erat id, tristique ullamcorper augue.

Mauris tempus tristique lorem, non consectetur augue convallis at. Aliquam ex velit. Eleifend quam sed nulla malesuada, id interdum eros dignissim. Nunc leo tellus, tristique quis dui vitae, mollis blandit sem. Aenean tristique est at lorem interdum, in laoreet enim dictum. Aenean ut justo sit amet tortor blandi.

flowers