Uitvaart op zee

Aan te passen naar persoonlijke wensen Geheel verzorgd Verschillende manieren voor uitstrooiing

Wilt u een uitvaart op zee voor uw dierbare? De zee symboliseert vrijheid en oneindigheid en is een veel gekozen plaats om as uit te strooien. Samen met u zorgen we voor een waardig afscheid van uw dierbare middels een mooie vaartocht en keurig verzorgde boot.

Heeft u vragen over de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

asverstrooien

Uitvaart op zee, een persoonlijk afscheid

Al sinds mensenheugenis wordt as uitgestrooid op het water. Naast de symbolische pracht van deze uitvaart is het uitstrooien op zee een milieuvriendelijkere manier om as uit te strooien dan wanneer dit elders gebeurt. Er zijn meerder manieren waarop as op zee kan worden verstrooid. U kunt zelf de as uitstrooien, maar de as kan ook worden verstrooid via de speciaal hiervoor bestemde koker bij het achterdek. Wat ook veel gekozen wordt bij de uitvaart op zee, is de as bijzetten door middel van een speciaal hiervoor ontwikkelde zee-urn. Deze urn kunt u zelf overboord zetten. Dit kan ook via de kraan op ons schip. Eenmaal in het water zal deze speciale urn snel oplossen. De asneerlating kan volgens een oud zeemansritueel worden uitgevoerd. Wij vertellen u graag de details hierover.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Vanuit Yerseke zal Asverstrooien Zeeland haar uiterste best doen om het afscheid voor uw dierbare te organiseren waar u naar verlangd. Stel uw vragen, doe uw verzoeken of vraag een offerte aan via ons contactformulier, of bel ons op telefoonnummer 0113-622324. Let op: een uitvaart op zee in de vorm van een zeemansgraf, wat betekent dat een overledene op volle zee overboord gezet wordt, is in Nederland en België niet toegestaan. Dit kunnen wij dus niet voor u doen.